Nytt från NROI Sweden, 2018-04-25

by admin, 2018-04-25

Halloj RO,

 

Förbundsmötet 2018 är över och vi tar nya tag. Som i det mesta är det viktigt att gå framåt och uppåt, inte hänga upp sig på det förgångna.  Förhoppningsvis så lär vi (och jag) oss av de misstag vi gör och försöker förbättra oss.

Jag vill tacka för det fortsatta förtroendet som ledamot i förbundsstyrelsen och jag kommer de närmaste två åren att implementera de projekt och planer som jag tillsammans med övriga styrelsen jobbat med under något/några års tid.

En del av kritik som framförts är bland annat informationsflöde och tillgänglighet och jag vill ta tillfället i akt att förklara de olika informationsvägarna:

  • På www.nroi.se finns information för dig som RO, till viss del för dig som skytt och för dig som arrangerar matcher.

Tanken är att den skall innehålla sådant som man behöver veta, det vill säga, kolla in sajten för att se om du hittar svaren på dina frågor där.

  • På Facebook använder vi en grupp för RO som heter ”NROI & IROA Sweden”.

Där är hela tanken att vi ska använda oss av den samlade kunskapen som finns bland våra RO, och ni ska alla kunna ställa frågor och få svar eller lämna funderingar och diskutera.

Jag läser den gruppen och tycker allas åsikter där är viktiga, skulle det dra helt fel så rättar vi upp det, men via den gruppen väcks många bra frågeställningar som vi inom NROI kan arbeta vidare med. Oftast så kommer dock helt korrekta svar väldigt fort.

Jag vill dock betona vikten av att hålla god ton i den kommunikationen. Det finns ingen anledning att i sociala medier bete sig annorlunda än vid ett personligt möte. Behandla varandra med respekt!

  • Sedan finns även det interna IPSC Forumet, www.ipsc.se/forum, där alla dynamiker bör ha ett konto. Tanken är att där kunna få officiella svar från styrelsen och förbundet och att man kan läsa tillbaka i historiken i de trådar som finns där.
  • Till sist finns även en mailadress till NROI Sweden, nroi@sdssf.se. Det är den officiella mailadressen och där är flera personer som läser.

Nu hoppas jag ni förstår att mina privata konton på FB, Skype, Kik och så vidare är just privata. Nu är jag ju vän med de flesta av er via dessa sociala medier och svarar ju i mån av tid även där. Men det är många informationsvägar att hålla koll på.

Oavsett vilket, så är jag så gammeldags att jag tycker att man håller god ton och social hög standard oavsett kommunikationsform.

Mail som innehåller oförskämdheter (vilket tyvärr händer) i ämnesraden åker direkt i skräpposten. Hej, Tack och Varsågod är ord som är alldeles för underskattade. Var vänliga och respektfulla mot varandra.

 

 

Nåväl, över till några spännande (tycker jag) nyheter från NROI Sweden.

 

1) NROI rådet tar (ny) form inför 2018

På www.nroi.se kan man läsa om syfte och innehåll med NROI-Rådet. Varje år så förnyar vi oss på olika sätt, ibland är det personer, ibland är det processer. I år är det både och. Jag vill släppa lite på nyheterna kring detta i omgångar.

  • Håkan T Söderholm kommer att from nu vara Sanktioneringskoordinator och därmed ansvarig för bland annat att de matcher som kommer in till NROI blir hanterade och sanktionerade enligt konstens alla former. Han släpper därför uppdraget som NROI Sekreterare och fokuserar helt på sanktionering och utbildning.
  • Jonas Björk som i början detta året togs in i NROI rådet kommer därför att ta över rollen som NROI-sekreterare och vara den som ansvarar för mailkontakten på nroi@sdssf.se. Som ”ny” kommer en presentation av JB i slutet på detta mail.
  • Niclas von Essen kommer att ta en liten paus och vi vill förutom att önska honom välkommen tillbaka närsomhelst även passa på att tacka för alla fina insatser och den hjälp vi fått från Niclas genom åren.

 

2) Ny roll inom NROI

Det är egentligen ingen ny funktion inom NROI men nu stärker vi vårt fokus och tillsätter en person med ansvar att hantera våra mästerskap.

  • Frida Holmkvist kommer (har börjat faktiskt) som Mästerskapskoordinator att hantera frågor kring våra SM (och NM i Sverige).

Mer om detta kan man läsa på nroi.se. För er som inte redan känner eller träffat Frida kommer en liten presentation av henne i slutet av detta mail.

 

3) NROI Online.

Jag ser att det ryktas mycket på sociala medier om NROI Online och det är roligt att se snacket MEN, senaste officiella info kommer ALLTID från nroi@sdssf.se via mail inför lanseringen. Med den kommer då även instruktioner och anvisningar.

Just nu är pilottesterna över för denna version och jag ska sitta två dagar med utvecklaren för att bestämma vilken funktionalitet vi ska ha tillgänglig när vi öppnar sajten för drift.

  • Jag hoppas att vi ser den nya versionen av NROI online i publik drift inom tre veckor.

 

DVC!

Ola Dahlbäck

NROI Sweden,

Jonas om Jonas,

Jonas är IROA och skjuter egentligen alla divisioner i alla grenar, men medaljerna brukar komma i Revolver. Fanatisk handladdare och kulgjutare. Motto: ”Förbättra dina sämsta färdigheter istället för att glänsa med dina bästa”.

 

 

Frida om Frida

Jag heter Frida Holmkvist, många känner mig som Kakan. Gift med Håkan Johansson och tillsammans har vi barnen Morgan och Maximus samt hunden Grodan. Jag har sedan 15-års åldern varit ledare inom friluftsfrämjandet. Jag utbildade mig, innan jag fick barn, till friluftslärare. Numera jobbar jag inom sjukvården med att utbilda i kommunikation och då framför att som simulator operatör (jag är patienten)

Jag har varit aktiv inom Försvarsutbildarnas skytteföreningen sedan 2002. Jag gick grundkurs IPSC 2012 och 2014 genomförde jag NROI/IROA level 1 seminarium för att sedan 2016 genomföra NROI/IROA level 2 seminarium.

Mitt intresse för att leverera en upplevelse för deltagare vill jag sprida vidare. Jag delar gärna med mig av erfarenheter under åren och jag kommer att hjälpa er och stötta er när så behövs. Det finns inga dumma frågor, ställ dem gärna så svarar jag så snart jag har möjlighet.

 

 

 

Popular Post

Gilla oss på Facebook